Új jelszó kérése
Elérhetőség

Ügyfélszolgálat: H-P 8:00-16:00

e-mail: info@defrokazan.hu

Elérhetőség: 06302419901

Szerviz: H-P 8:00-18:00

e-mail: szerviz@defrokazan.hu

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Házhozszállítás

INGYENES 50 kW vagy 1000 kg-ig

Ingyenes házhozszállítás 50 kW vagy 1000 kg-ig

Blog
2017.09.15 11:06

Ezt kell tudnod a pelletről nagyvonalakban

Ezt kell tudnod a pelletről

Vásárlóink nagyon szeretik a pellettel működő Defro kazánokat, mert a pellet energiaértéke magas és nem marad hátra sok salakanyag és hamu. Átlagosan a mai korszerű családi házakba nem kell túl nagy kazánt vásárolni. A modern építőanyagoknak és a szigetelésnek köszönhetően a legtöbb helyre elég 10-20 kW teljesítmény.

A Defro kazánokat a salakanyagoktól megszabadítani gyerekjáték és gyorsan meg is van. Tisztíthatóak kézzel, hamuporszívóval, de bizonyos típusok saját magukat tisztítják előre programozottan.

A pellettel működő kazánoknak a nagy előnye még az, hogy akár több napi/heti pellettel is feltölthetjük a tároló méretétől függően. Így ez kényelmes megoldás!

De mi is az a pellet?

Magas nyomáson préselt fűrészpor vagy faforgács. Jó hír a környezetüket védeni akaróknak: a pellet megújuló/újrahasznosított alapanyagból van.

Van-e hátránya?

Igen, van. 12%-os páratartalom felett széteshetnek a pelletek, ezért érdemes a zárt zsákos kiszerelést megvásárolni, páramentes vagy fűtött helyen tárolni a pelletet. A kazán mellett, de attól biztonságos távolságban jó helye lehet!

Több típusa van a pelleteknek.

Pl.: létezik 100%-os erdeifenyő vagy éppen kevert pellet, úgy mint a 80% fenyő 20% bükkfa keverék.

A közhiedelemmel ellentétben, nem adnak a pellethez ragasztót, vagy bármely más anyagot. Préseléskor a fából távoznak különböző nedvek (pl. lignin), melyek ragadnak.

Érdemes minősített pelletet vásárolni, mert ez garantálja nekünk a pellet tisztaságát, magas fűtőértékét.

Ha Önnek nincs ideje takarítani, akkor válassza a ENplus A1 minősítésű típust, amely szinte salakmentesen ég. A ENplus A2 típus minimális salakanyaggal ég.

Kapható még a DIN Plus pellet is, amelynek a tulajdonságai még vonzóbbak, mint az ENplus A1 típusé. Érdemes vásárolni mindkettőből kisebb mennyiséget, majd próbaégetést végezni.

A Defro Biopell 3-as égőfejjel szerelt pellet kazánjaiban a fentebb felsorolt bármelyik minősítésű pellet tökéletesen ég. Óriási előnye, hogy az égőfej minden begyújtási és kioltási ciklus után, valamint égés közben folyamatosan tisztítja magát!

A rosszabb minőségű és magasab hamutartalmú, de olcsóbb pelletek közé sorolják a mezőgazdasági (pl. napraforgó) alapanyagból készült pelletet. Elégetésükhöz már a Defro UNI égőfejes automata kazánjai szükségesek.  

Végszó:

A pelletet az automata adagolóval és égőfejjel rendelkező kazánok miatt gyártják. A pellet precízen adagolható, az égés folyamatos és szabályozható, így a fűtött terület hőmérséklete egységes lesz.

 

Forrás:

http://www.fureszaru.net/pellet

http://www.tuzeloanyagok.hu/

https://hu.wikipedia.org/wiki/Pellet

Webáruház készítés