Új jelszó kérése
Elérhetőség

Ügyfélszolgálat: H-P 8:00-16:00

e-mail: info@defrokazan.hu

Elérhetőség: 06302419901

Szerviz: H-P 8:00-18:00

e-mail: szerviz@defrokazan.hu

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Házhozszállítás

INGYENES 50 kW vagy 1000 kg-ig

Ingyenes házhozszállítás 50 kW vagy 1000 kg-ig

Ipari kazánok

Fő kategória >Ipari kazánok

A Defro szilárdtüzelésű kazánokat gyártó cég kínálatában három féle ipari méretű és műszaki tartalmú kazántípus létezik. Vegyestüzelésű, pellet és szén tüzelésű.

1. Defro Optima Plus Max

Az Optima Plus Max típus 75-250 kW-os teljesítmény tartományban kapható. Elsődleges tüzelőanyaga a fa, valamint égethető benne szén is. A kazán égésszabályozása és levegőellátása ventilátorokkal történik. A füstgáz hőmérséklet érzékelő felelős azért, hogy a ventilátorok modulálva legyenek és mindig stabil legyen a füstgáz hőfok. Így az értékes hő nem a kéménybe távozik feleslegesen. A kazán üzemi füstgáz hőfok tartománya 197-248 °C.

2. Defro Ekopell Max


Az Ekopell Max kazánokban hatékonyan égethető 6-8 mm átmérőjű fa pelletet, valamint max. 30 mm átmérőjű magokkal, maghéjakkal, gabonaszemekkel keverve alkalmazni a pelletet. A tüzelőanyag adagolási rendszer két csigás adagolóból áll, amelyek külön-külön láncos meghajtással rendelkezik. A két csigás adagoló közt egy cellás elválasztó adagoló található közbülső kiadó csatornával, amely rendelkezik tüzelőanyagszint érzékelővel, amely jelez, ha fogytán van a tüzelőanyag a rendszerben. A rendszer emellett biztosítva van visszaégés ellen BVTS szelepekkel ellátott vizes tűzoltó rendszerrel, amelyet vezetékes vízellátásra kell kötni. Ezen adagolórendszer előnye, hogy a felső csigás tüzelőanyag adagolót lehet az alsó csigás tüzelőanyag adagolóhoz képest lejtősen is beépíteni, ennek köszönhetően a kazán kisebb méretű kazánházba is telepíthető, valamint a visszaégés ellen a kazán maximálisan védett. 

A biomassza égőfej egy beépített légbefúvásos begyújtó szerkezettel rendelkezik, melynek köszönhetően lehetséges az automata begyújtás, ekkor a tüzelőanyag forró levegőt kap koncentrált formában. E mellett rendelkezik a kazán egy önálló légbefúvási rendszerrel, mely primer és szekunder alrendszerekből áll. A levegőt egy befúvó ventilátor juttatja a kazánba, külön-külön a primer és a szekunder levegőt, e folyamatok vezérlése pedig elektronikusan történik. Ezen felül az égőfej rendelkezik egy gyűjtő gyűrűvel, amely megelőzi a még el nem égett tüzelőanyag kitolódását az égőből a hamutérbe.

Az Ekopell Max kazán égőfeje és tüzelőanyag adagoló rendszere a Szabadalmi Hivatal védjegyével is rendelkezik.

75-300 kW teljesítmény tartományban egy égőfejjel, míg 400-800 kW tartományban két égőfejjel rendelhető. Az égőfejek egymástól függetlenül képesek üzemelni, így a kazán a fele teljesítményen vagy bármilyen műszaki üzemzavar esetén is üzemeltethető.

A további rendelhető extrák között szerepel az automatikus hamu eltávolító rendszer, mely külső leakasztható tárolókba gyűjti a felgyülemlett hamut és salakanyagot. A hőcserélők automatikus tisztítása elengedhetetlen ekkora teljesítménynél, így kérhető a kompresszoros hőcserélő tisztítás, mely 8 bar-on magas nyomású levegőt juttatva a hőcserélőkbe letisztítja azokat.
Az 540 kg-os napi tüzelőanyag tároló helyett kérhető 2000, 30000, 4000, 5000 és 7500 kg-os pellet tárolóval.

Igény esetén lehetőség van 250 kW-os teljesítményig beépített vizes rostélyokkal megrendelni, hogy egy külön tűztérben fával is lehessen tüzelni kézi üzemben.
Az Ekopell Max kazánok biztonságosak és használatuk kényelmes. Rendelkeznek automata begyújtással, önálló kioltással a beállított paraméterektől függően. Ezen felül lehetőséget biztosítanak többféle tüzelőanyag, apró nyers mezőgazdasági hulladék felhasználására. A kazánban alkalmazott műszaki megoldásoknak köszönhetően tiszta és gazdaságos égést biztosít, valamint megfelel a legmagasabb környezetvédelmi normáknak.

3. Defro Eko Max


Az Eko Max széntüzelésű adagolós kazán, mely 100-900 kW tartományban rendelhető. Műszaki megoldásai és felépítése megegyezik az Ekopell Max típussal. Rendelhető hozzá kompresszoros hőcserélő tisztító, de automatikus hamukihordás nem.

Referenciákért, árakért és pontos műszaki dokumentációért kérem érdeklődjön az info@defrokazan.hu vagy a +36302419901-es telefonszámon. Webáruház készítés