Hőlégbefúvós kazán

Defro NP hasábfa tüzelésű hőlégbefúvós kazán

A Defro NP hőlégbefúvós kazán egy olyan kazán, amelyben nincs víztér! A kazán felső részébe egy beépített speciális csöves hőcserélő található, ami az égés során átforrósodik. Egy nagy teljesítményű ventilátor, pedig fújja le a meleget a hőcserélőről, így fűtve a helységet, ahová telepítették. Előnye, hogy az adott épületbe nem szükséges kiépített központi fűtés rendszer!

A Defro NP meleg levegős kazán kiválóan alkalmas az alábbi helységek befűtésére:

– gyárcsarnokok, műhelyek
– raktárak, boltok, hipermarketek, nagykereskedések
– diszkók, éttermek, klubok
– teniszpályák, sportcsarnokok
– kiállító sátrak és pavilonok
– üvegházak, tyúkólak és egyéb állattartó helységek
– szakrális épületek

A ventilátor bekapcsolási küszöbe és fordulatszáma a kazán vezérlő elektronikáján állítható be. A kazán belsejébe vezetett hőmérséklet érzékelő figyeli a levegő hőmérsékletét, mely alapján történik a szabályozás.

Az égéshez szükséges elsődleges (primer) és a másodlagos (szekunder) levegő egymástól függetlenül állítható. A szekunder levegő szabályozó a tűztér ajtón van, a primer levegő szabályozó pedig a hamuzó ajtón található.

Tűztér méretek:

/szélesség*mélység*magasság/

35 kW: 500*500*610 mm
70 kW: 700*700*760 mm
tűztér ajtó mérete: 360*360 mm

A fűtési meleg levegő távozása a kazán tetején elhelyezett terelő lemezes sapkából történik, ami eltávolítható, így a gyári előírások alapján légtechnikai csövekkel elvezethető a levegő. Javasolt minél kevesebb iránytöréssel és keresztmetszet csökkentés nélkül megtenni.

35 kW: max. 8 m (légszállítás: 3541 m3/h)
70 kW: max. 15 m (légszállítás: 6420 m3/h)

A Defro NP hőlégbefúvó kazán 5 mm vastag minősített kazánlemezből készült (hőcserélők és a köpeny is), alacsony zajszinten üzemelő és nagy levegőáramlást generáló energiatakarékos (ErP ready, VENTS gyártmányú) axiális ventilátorral szerelt, valamint rendelkezik egy kéménycsonkkal, melyhez csatlakoztatható szigetelt fém vagy épített kémény, amely kivezeti a szabadba az égéstermékeket. Kivehető öntvény rostélyok találhatóak a tűztérben.

Füstcső csatlakozások:

35 kW: 160 mm
70 kW: 200 mm

A Defro NP hőlégbefúvós kazán további előnyei és jellemzői

– kimagasló hatékonyság
-100% tiszta hő
–  tartós és biztonságos, porfestett külső burkolat, mely ellenáll a korróziónak
– olcsó tüzelőanyag – égethető benne fa hulladék vagy más szilárd tüzelőanyag
– a fűtendő helységben a hőmérséklet leeshet akár 0 °C alá is, de nem okoz problémát a fűtőközeg esetleges befagyása, valamint nem igényel felügyeletet, amennyiben hosszabb ideig nem üzemel a készülék
– a ventilátor segítségével előidézett levegő cirkulálásának köszönhetően, a hő nem a plafon alatt gyűlik össze
–  a készülék nem az épületet fűti, csak a benne található levegőt
– nagyon alacsony üzemeltetési költségek
– nincs szükség komplikált fűtési rendszer kiépítésére
– nagy hatékonyság és teljesítmény
– szilárd tüzelőanyagot lehet benne égetni (száraz fa, fahulladék)

A kazán telepítése és üzembe helyezése

A telepítése nagyon egyszerű. Először be kell állítani a fűtendő helyiségbe vagy a kazánházba, majd rácsatlakoztatni a 230 V-os hálózatra és a kéményre. A vezérlés főkapcsolóját fel kell kapcsolni, beállítani a kívánt hőfokot és majd utána tüzet rakni benne.

FONTOS!!! TILOS A KAZÁNBAN TÜZET RAKNI ÚGY, HOGY NINCS FELKAPCSOLVA A VEZÉRLŐ EGYSÉG! EZ EGY MELEG LEVEGŐS KAZÁN ÉS A KELETKEZETT HŐT A VENTILÁTOR VONJA EL!

Ekogren Airmax pellet tüzelésű hőlégbefúvós kazán

Teljesítmény változatok: 25, 40, 60 kW

Tüzelőanyag: fapellet

Az Ekogren Airmax meleg levegős kazán fapellet elégetésére alkalmas. Ipari létesítményes, gyár csarnokok, műhelyek fűtésére alkalmas, ahol nincs kialakított központi fűtési rendszer. A készülék fűtőközege levegő, melyet egy nagyteljesítményű ventilátor juttat a légtérbe.

A készülék légcsatornázható.

Összesen 1 találat