Defro pellet kazánok

Defro pellet kazánok öntisztítós égőfejjel, automata hamu eltávolítással és hőcserélő tisztítással, fapelletre

A Defro Biopell 3 égőfejjel szerelt pellet kazán család csak fapellet elégetésére alkalmas. Rosszabb minőségű pellet (agripellet) vagy mezőgazdasági melléktermék (ocsú) égetésére az aprítékos kazánjainkat javasoljuk.

Megvásárolhatóak különböző kivitelben, attól függően, hogy mekkora hely, kémény, illetve teljesítmény szükséges. 10 kW-tól 800 kW-ig kínálunk megoldást.

Defro Biopell 3 pellet égőfej

Az egyik legfontosabb része a berendezéseknek az égőfej és a hozzá tartozó vezérlés. Különlegessége, hogy dupla csigával megoldott a tüzelőanyag adagolása, valamint a tálcát egy Belimo szervomotor mozgatja előre-hátra előre beprogramozottan. Az egyik csiga felhordja a pelletet, majd átejti az égőfej belsejébe, ahol egy újabb motor tovább tolja tüzelőanyagot az égő tálcára. Ez tisztítási és adagolási mechanizmus két dolog miatt fontos egy pellet kazán esetében:

Egyik, hogy minden egyes begyújtási ciklus előtt teljesen tiszta az égőfej, mert letakarítja saját magát. A másik, hogy égés közben is mozgatja a hamut, így ha kicsit rosszabb minőségű a fapellet, vagy idegen anyagokat tartalmaz, akkor nem ég rá a tálcára, valamint nem tömíti el a légbefúvó lyukakat.

Az égőfejen lévő ventilátoron található egy kisebb ventilátor, ami a kazán vezérléséhez van csatlakoztatva. Feladata, hogy figyelje az égéstérbe jutott levegő mennyiségét és mindig optimális mennyiséget juttasson az aktuális égési és huzat viszonyoknak megfelelően.

Kazántest

A pellet kazán testek hőcserélő típusában és elrendezésében térnek el. Lehet csöves vagy tálcás hőcserélő, ami függőleges, illetve vízszintes elrendezésű. A függőleges csöves hőcserélő esetén bizonyos típusok mechanikus vagy automata motoros hőcserélő tisztítással rendelhető. (Sigma Ekopell, Kompakt Ekopell F, Alfa)

Adaptive Control vezérlés

A vezérlés magyar nyelvű, színes érintőkijelzős és USB-ről frissíthető.

A kazán indítható és leállítható egy puffertartály alsó és felső hőmérséklet szenzorból kapott jel alapján, valamint önállóan szobatermosztátból kapott jel alapján.  Utóbbi esetben nincs is a fűtési rendszerbe puffertartály kötve.

Vezérli továbbá a bojlert és annak szivattyúját, ami választható szoftveresen, hogy a pufferből vagy a kazánból fűtse, attól függően, hogy van a kötés megvalósítva, valamint a cirkulációs szivattyút is. Kettő darab motorosan kevert fűtési kört is tud vezérelni, melyek lehetnek padló, radiátor, stb. Csatlakoztatható a körökhöz külön-külön szobatermosztát. Modulokkal ez tovább bővíthető.

A Biopell égőfejjel szerelt pellet kazánok köthetőek kaszkádba, ugyanis a vezérlés tudja a kaszkád kapcsolást.

Internetes távfelügyelet

Lehetőség van számítógépről és okos telefonról vezérelni a kazánt, valamint a szerviznek belenyúlnia a beállításokba. A kazánok vezérlőjében gyárilag beépített internet modul van (kivéve Ekoslim, Delta Ekopell). Ehhez egy UTP kábelt szükséges a kazánházba levinni. Ha erre nincs lehetőség, akkor lehet külön WIFI-s modul vásárolni, mely csatlakoztatható bármely típushoz. Ezen pellet kazánok úgy leállíthatóak és indíthatóak távolról, mint egy gázkazán.

Hőcserélő tisztítás, hamuzás

A kazánok hőcserélőjének tisztítása egyszerű, háromféleképpen lehetséges egyes típusonként:

Kézi tisztítás, a mellékelt tisztító eszközök segítségével. Ebben az esetben a tisztító ajtókon keresztül kézzel kell a lerakódásokat eltávolítani. (Calori, Ekoslim, Bioslim, Delta Ekopell, Smart Ekopell)

Kézzel mozgatható mechanikus tisztító spirálok segítségével. Egy kart kell mozgatni kívülről, majd belül egy mechanika letisztítja a hőcserélőket. (Kompakt Ekopell)

Motoros hőcserélő tisztítás és hamu eltávolítás. Itt egy motor előre beprogramozottan mozgatja a hőcserélő tisztító mechanikát, valamint a hamutérben egy csigát, ami egy külső dobozba kiviszi a hamut. Ebben az esetben nincs szüksége a kazánnak semmilyen emberi beavatkozásra tisztítás során. (Kompakt Ekopell F)

Tüzelőanyag tartály, működés egy feltöltéssel

Mindegyik tartályban található szint érzékelő szenzor. Ha kritikus szint alá csökkent a tüzelőanyag szint, akkor jelzést küld a kazán, hogy újra kell tölteni. Bizonyos típusok esetében hét napnál tovább is képes működni egy feltöltéssel. Lehetőség van 1 m3-es külső tartályt telepíteni, ami akár több hétig is elegendő lehet.

Kémény

A pellet kazánok kémény igénye tisztán pelletes üzemben nem túl nagy. Bizonyos típusok elszívó ventilátorral szereltek.

További jellemzők

  • 5 év jótállás a kazántestre, 2 év az elektromos és forgó-mozgó alkatrészekre
  • 5-6 mm vastag minősített kazánacélból készült kívül-belül (Ekopell Max 8 mm)
  • 90-95 %-os hatásfok
  • állítható magasságú szintező lábak
  • kerámiával bélelt égéstér
  • internetes távfelügyelet

Mind a(z) 7 találat megjelenítve